image description
Datum               Vrijeme Koncert
21. AUG 21:00 Svečana sala "Ivan Crnojević


ViktorState Symphony orchestra of Moscow was established in 1989. The orchestra devotes a significant part of its concert activities to the musical and aesthetic education of the young generation.
In Summer 2017, pianist Ivan Rudin took over the position as a Music Director of the orchestra. After this event the orchestra significantly expanded the repertoire and began collaboration with the conductors and the soloists. It was also the participant at the major TV shows on the regular basis.
Among the highlights of the past and current seasons were the participation at the Opening Ceremony of Zaryadye Park and Concert Hall, performing with opera diva Montserrat Caballe at her last stage appearance in Kremlin Palace in June 2018 as well as collaboration with Elena Obraztsova Foundation in Tchaikovsky Concert Hall; performing with the winners of Grand-prix "Golden talents". The orchestra also took part at major festivals, such as Tchaikovsky in Klin Fine Arts Festival, ArsLonga International Music Fest etc. Viktor
Next season the orchestra will present its own current series in Zaryadye Concert Hall, Great Hall of Moscow Conservatory, and Moscow International House of Music. Upcoming season also will include touring the major cities of Germany and South Korea as well as Russian cities.

Conductor: Arsentiy Tkachenko

ViktorBojan Martinović rođen je 26. oktobra 1981. godine na Cetinju. Potiče iz muzičke porodice. Nižu i srednju školu je završio je u Kotoru u klasi prof. Ilije Miloševića. Kao izrazito darovit mladi pijanista 1996. godine primljen je na studije klavira na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova, u čijoj klasi je diplomirao i magistrirao sa najvecom ocjenom. Tokom 2002 i 2003 usavršavao se na državnom Konzervatorijumu u Beču. Pohadjao je kurseve na kod istaknutih pedagoga Vladimira Ovčinjikova, Christoph Bernera, Noel Floresa i Gyrgy Nador.
Intezivno i sa velikim uspjehom nastupa i djeluje u okviru raznih kamernih ansambala i saradjuje sa brojnim domaćim i stranim umjetnicima kao što su Viktor Tretjakov, Marina Yashvilli, Duncan McTier, Wilhelmas Cepinskis, Peter Langgarttner, Miran Begić, Roman Simović, Igor Perazić, Vladislav Igulinski, Ksenia Akeynikova i mnogi drugi. Nastupao je kao solista sa CSO, Banjaluckom filharmonijom i Cameartom academicom. Osnivač je klavirskog trija TRITONUS.
Na svom repertoaru ima preko 30 programa solističke, kamerne i orkestraske muzike. Nastupao je u gotovo svim najprestižnijim dvoranama bivše Jugoslavije (CNP Podgorica, Dvorana Vatroslav Lisinski- Zagreb, Hrvatski glazbeni zavod - Zagreb Sava Centar Beograd, Galerija Kolarca Beograd, Gradska kuća Subotica, Sinagoga Novi Sad, Bošnjački institut - Sarajevo) kao i na brojnim festivalima u Italiji, Engleskoj, Njemačkoj, Austriji, Madjarskoj, Francuskoj, Belgiji, Rusiji, SAD-u, Holandiji, Španiji, Portugalu, Jermeniji, Libanu. Učesnik je brojnih seminara i kongresa pedagoga muzike u Poljskoj, Turskoj, Rumuniji, Italiji, Finskoj, Austriji, Švedskoj, Engleskoj. Član je medjunarodnog udruženja pedagoga Innovative conservatoire (ICON).
Održao je majstorske kurseve na Moskovskom Konzervatorijumu "Petar Iljič Čajkovski", University of Central Oklahoma, Zheijang Conservatory u Hangzhou u Kini i dr.
Tokom 2019/2020 nastupiće u Italiji, Rumuniji, Poljskoj, Švajcarskoj, Švedskoj, Rusiji, Americi.
Dobitnik je nagrade CANU.
Jedan je od osnivača medjunarodnog muzičkog festivala Espressivo i medjunarodnog pjanističkog takmičenja "Manja".
Snimao za RTCG, RTS, HRT, TVSLO, Radio Beograd i Radio Crne Gore.
Profesor je klavira i dekan na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

ViktorMiran Begić (1975) rođen je u Podgorici gdje je završio nižu i srednju muzičku školu u klasi profesora Vilija Ferdinandija. Debi sa Simfonijskim orkestrom imao je sa svojih 13. godina izvodeci koncert Feliksa Mendelsona u e-mollu. Muzičku akademiju je upisao u Podgorici, klasa profesora Miroslava Rusina, a diplomirao na Cetinju, u klasi profesora Uroša Pešića.
Magistarske studije iz violine kao i specijalizaciju iz kamerne muzike je završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod profesora Pavela Vernjikova i Erika Grinberga. Njegova izvodjačka aktivnost je vezana za koncertne podijume Italije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Austrije, Francuske, Engleske, Libana, Bugarske, Švedske, USA, Rusije I Albanije.
Nastupao je sa umjetnicima poput: Alexander Bonduriansky, Wilfried Strehle, Guigla Katsarava, Peter Langgartner, Jaroslav Nadrzicky, Viktor Uzur, Ljubisa Jovanovic, Herbert Kefer, Barbara Hendrix, Sergey Smbatyan, Jean Reis, Silva Skenderi, Darinka Matić-Marović. Više puta je nastupao kao solista sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom i međunarodnim studentskim orkestrima. Od 2001. godine nastupao je na preko 150 resitala u saradnji sa pijanistom Bojanom Martinovicem, sa kojim takodje djeluje u okviru klavirskog tria "TRITONUS".
Snimao je za RTCG, RTS i RT Grčke. Na republičkim i saveznim takmičenjima mladih muzičara osvajao je prve nagrade; dobitinik je prve nagrade na VI Međunarodnom takmičenju "Petar Konjović" u Beogradu. Angažovan je kao vanredni profesor na predmetima violina i kamerna muzika na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Od maja 2011. godine održava masterclass-e na Konzervatorijumu ˝P. I. Čajkovski˝ u Moskvi za studente violine. Umjetnički direktor Ljetnje akademije i festivala "Esspresivo". U oktobru 2014. godine nagradjen je titulom počasnog profesora Državnog muzičkog Instituta Ipolitov-Ivanov u Moskvi.