image description
Datum               Vrijeme Koncert
09. AUG 21:00 Svečana sala "Ivan Crnojević


ViktorLuka Perazić je rođen 2001, u porodici muzičara. Sa 8 godina je počeo da svira violinu, u klasi prof. Vilija Ferdinandija, u školi "Vasa Pavić". Sa 12 godina je imao prvi nastup sa orkestrom, a prvi solistički koncert kao petnaestogodišnjak.
Pored rada sa renomiranim prof. Ferdinandijem, pohađao je seminare kod uglednih violinista i pedagoga: Romana Simovića, Krzysztofa Smietane, Itzhaka Rashkovskog, Mihaila Bereznitskog, Vujadina Krivokapića, Marka Josifoskog, Jaroslava Nadrzickog, Antona Martinova, Marka Radonića, Marka Simovića, gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije i kvarteta "Montenegro".
Učestvovao je na velikom broju takmičenja u Srbiji, Italiji, Albaniji, Makedoniji, Češkoj i Velikoj Britaniji, gdje je osvajao uglavnom prve ili specijalne nagrade.
Ljeta 2017. godine bio je učesnik renomiranog Verbier Festivala u Švajcarskoj, kao član Verbier Junior Festival Orchestra.
Od 2017. je pohađao Whitgift School u Londonu, kao dobitnik dvogodišnje stipendije na Whitgift International Music Competition u klasi profesora Iva Stankova, kao i Junior Guilhall (Guildhall School of Music & Drama) i imao već niz nastupa u prestižnim koncertnim dvoranama poput Cadogan Hall, Milton Court, Charlton House. Nastupao je na Richmond upon Thames Performing Arts Festivalu, "Montenegrin culture symphony", umjetničkoj večeri stvaralaca koji žive u Londonu, 54. Internacionalnom festivalu kamerne muzike u Plovdivu (Bugarska) i bio finalista Lutine Prize 2018 na Guildhallu. Sa sestrom Đinom je imao resitale na Barskom ljetopisu i u KIC-u, Podgorica, u okviru ciklusa "Mladi talenti".
Na jesen će započeti studije na Guildhall School of Music & Drama u Londonu, kao njihov stipendista.

ViktorĐina Perazić je rođena 1997. u Podgorici, kao dio muzičke porodice. Svoje muzičko obrazovanje započela je sa 6 godina, u klasi prof. Anke Asanović, u Umjetničkoj školi "Vasa Pavić". Stručnoj javnosti poznata je već od prvih nastupa i osvojenih nagrada na takmičenjima u državi i regionu, među kojima se ističe specijalna nagrada sa osvojenim maksimalnim brojem poena na X konkursu Euterpe, održanom u Bariju (Italija) 2008, prva nagrada na festivalu mladih pijanista u Šapcu (Srbija) 2009, kao i mnogobrojne zlatne lire sa državnih takmičenja, kako kao solista tako i u disciplini kamerne muzike.
Studira na Muzičkoj akademiji u Minhenu (Hochschule fur Musik und Theater Munchen), na umjetničko-pedagoškom smjeru, gdje se uspješno iskazuje kao pijanistkinja i kao budući pedagog. U toku dosadašnjih studija, u klasi prof. Sylvije Hewig-Troscher, imala je veliki broj zapaženih nastupa. Osim učešća na koncertima klase, Đina je četiri godine zaredom učestvovala na "Klavierfestivalu", koji je 2018. održan u sklopu velikog "Faust" festivala. Pored koncertnih aktivnosti i uspješno obavljenih svih studijskih obaveza, akademija joj je ukazala povjerenje angažujući je kao korepetitora na cijenjenom takmičenju "Jugend Musiziert".
Posebno uživanje Đina nalazi u kamernom muziciranju i svira u različitim sastavima. Ističu se nastupi sa bratom, violinistom Lukom, na Barskom ljetopisu i u KIC-u "BudoTomović" u okviru serije koncerata "Mladi talenti", kao i nastupi sa slovenačkim trombonistom Nikom Mir i osvojena prva nagrada na takmičenju "Temsig" u Ljubljani.
Treba pomenuti i solistički koncert pod nazivom "Klavirski kaleidoskop", koji je za Dan muzike održala u sali Ministarstva kulture na Cetinju, 2018.
Đina nastavlja da se razvija kao umjetnik, čemu doprinosi učešće na masterklasovima renomiranih pijanista i pedagoga kao što su Boris Kraljević, Vladimir Ovchinikov, Jurij Kot, Vedrana Kovač, Vladimir Viardo, Polina Osetinskaya, Tatjana Prelević, Horst Leichtfried, Vladimir Bashkirov i Klaus Schilde.
Trenutno je angažovana kao profesor klavira u Muzičkoj školi "Adpianum" u Minhenu.


ViktorKosta Popović je rođen 2000. godine u Podgorici. Sa šest godina upisuje nižu muzičku školu Vasa Pavić u Podgorici, odsjek violončelo, u klasi svog oca prof. Mladena Popovića. Tokom školovanja bio je učesnik mnogih koncerata i dobitnik velikog broja nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjimau Italiji, Engleskoj, Albaniji, Srbiji i Crnoj Gori.
Svoje sviranje na violončelu usavršavao je na seminarima kod poznatih pedagoga poput Aleksandra Rudina (Rusija), Viktora Uzura (SAD), Raphael Walfish-a (Engleska) i na radionicama kamerne muzike kod profesora Peter Esstwood -a (Engleska), Tatjane Prelević (Njemačka), Dmitrija Prokofjeva (Rusija), Eve Faith i Reinhard Armleder (Njemačka). Takođe je sarađivao sa istaknutim dirigentima poput Daniela Glineur-a (Belgija) i Anton Martinova (Rusija-Francuska).
Pored solističkog sviranja, aktivno se bavi i kamernom muzikom, a kao vođa violončela orkestra muzičke škole Vasa Pavić u Podgorici bio je učesnik brojnih projekata koje je organizovala ova institucija u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore i KIC-om Budo Tomović.
Od septembra 2017. svoje školovanje je nastavio kao stipendista Whitgift School i prestižne Junior Guildhall School u Londonu kod profesora Jonatana Few- a i William Bruce -a i nastupao na londonskim scenama poput Cadogan Hall, Milton Court, Charlton House, St. Mary Abbot Church. Nastupao je na Richmond upon Thames Performing Arts Festivalu, "Montenegrin culture symphony", umjetničkoj večeri stvaralaca koji žive u Londonu. Takođe je dobitnik specijalne nagrade Tim Posner na Whitgift String Competition, novembra 2018 i bio finalista prestižnog takmičenja u Londonu Lutin Prize 2019.

ViktorNataša Popović je diplomirala klavir na Muzičkoj akademiji u Podgorici 1995. godine u klasi prof. Vladimira Bočkarjova.Tokom studija dobitnik je Plakete Univerziteta Crne Gore kao i Decembarske nagrade iz oblasti umjetnosti. Specijalističke studije iz Kamerne muzike završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Uroša Pešića, a magistrirala Kamernu muziku na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi red. prof. Čedomira Nikolića. U toku i nakon školovanja imala je priliku da sarađuje sa eminentnim profesorima i umjetnicima poput Ljubiše Jovanovića, Georgija Sotnjičuka,Duška Trbojevića, Branka Opačića, Zorana Jovanovića, Uroša Pešića, Slave Gabrijelova, Marjana Mike.
Ostvarila je veliki broj resitala na koncertnim podijumima u zemlji i regionu. Nastupala je na, gotovo svim, festivalima u Crnoj Gori - DEUS, Podgoričko kulturno ljeto, Grad -Teatar Budva, Barski ljetopis, Montenegro music festival kao i na festivalima van granica zemlje poput BELEF - a, NOMUS - a, Nei suoni dei Luoghi, Montenegrin culture symphony i dr. ( Italija, Srbija, Engleska, Slovenija ) kao solista i član kamernog ansambla Camerata montenegrina i klaviskog dua Aperto. Takođe nastupa u okviru različitih kamernih ansambala i kao klavirski saradnik ( instrumentalistima i solo pjevačima).
U dosadašnjoj pedagoškoj karijeri, kao docent za predmet Kamerna muzika na Muzičkoj akademiji na Cetinju, studenti iz njene klase dobitnici su brojnih republičkih i međunarodnih nagrada što je uticalo da bude redovni član žirija na takmičenjima u Crnoj Gori u kategoriji kamene muzike, redovni predavač Ljetnjeg kampa za kamernu muziku na Ivanovim koritima (Cetinje) i poziv da održi master klas iz kamerne muzike u Holandiji i Italiji.

21:00 Svečana sala "Ivan Crnojević